Dagene ind til bisættelsen

Den 18. august
Dagen efter Malenes død.
Tiden snegler sig af sted, vi her hjemme føler at tiden gik i stå i går kl. 15.20 da Malene lukkede sine øjne for sidste gang. Men nej tiden gik ikke i stå, for igen har Malene været på spil, hun vidste jo hun skulle herfra, og hun vidste også hvor svær en tid hendes venner, veninder, familie, hendes gode ven Nick, hendes søskende samt hendes mor og far ville gå i møde. Derfor har Malene jo sørget for, at vi alle har fået en opgave vi skulle løse, nogle har fået store opgaver andre har fået små opgaver. Nogle har fået den opgave at oprette en gruppe på Facebook, andre har fået den opgave at skrive i den, alle disse ting er jeg sikker på, at det er Malene der har haft en finger med i, da hun som sagt godt vidste hvordan vi alle ville få det når hun forlod os.
Dette er igen et bevis på hvor sej hun var, og hvor sej hun stadig er selv om hun er taget bort herfra.
Nick, Heidi, Morten, Mette, mor og far har fået den store opgave, at vi skulle sørge for  at hun kom smukt herfra, dette er en meget besværgelig opgave, for selv om Malene havde sørget for det hele, så skal budskabet bringes videre til de rette personer.
I dag har vi været hos Bedemanden for at finde ud af at få Malene hjem til Nr. Jernløse Kirke. Her var der lige en ting som Malene havde glemt for der skulle også en bedemand til, men jeg er sikker på, at dette var med vilje for vi skulle jo også selv kunne tænke… Vi har valgt en bedemand som som vi ved der kan begå sig på den måde som Malene ville have det skulle være, og vi fik en helt fantastisk service da vi var over hos dem for at få tingene på plads.

Den 19. august
Så er der gået endnu en dag, en dag hvor vi atter en gang har sørget rigtigt meget, en dag hvor vi har rigtig mange ting som vi skulle viderebringe for Malene.
Dagen startede med at vi (Mette, mor og far) skulle mødes med Bedemanden ved Rigshospitalets kapel. Vi var der kl. 10.45 hvor vi blev modtaget af Bedemanden. Med det samme Elsebeth (Bedemanden) så os, blev vi mødt med et smil og kram, dette var ikke et professionel kram, nej det var et kram med masser af kærlighed. Elsebeth viste os ind i kapellet hvor hun havde lagt Malene i kisten. Elsebeth sagde at vi skulle bare tage os alt den tid vi havde brug for. Vi begyndte så at give Malene hendes rigtige pæne kjole på, vi kunne give hende den på uden at skulle klippe den op nogle som helst steder. Mette gav hende så makeup på så hun lignede en prinsesse. Igen havde vi opfyldt Malenes ønske om hvordan hun skulle se ud når hun skulle forlade os.
Kl. 11.10 forlod vi Rigshospitalets kapel, Bedemanden syntes at vi skulle køre forbi Malenes bopæl i Tølløse og lige holde 5 minutter. Kl. ca. 12.30 ankom vi til kapellet ved Nr. Jernløse Kirke. Her stod så dem fra familien som ville sige det sidste farvel, samt dem som lige ville holde hende i hånden for sidste gang. Efter nogle salmer samt nogle smukke ord fra præsten samt hendes moster Jytte Lange og hendes søster Heidi, blev kisten lukket igen.

Den 20. august
Så nærmer dagen sig hvor vi skal tage den sidste afsked med Malene, det er stadig hårdt, men der er stadig et par ting vi skal ordne inden bisættelsen skal være.
I dag fik vi afhentet den sygeseng som hjemmeplejen var kommet med som Malene skulle have bragt sine sidste dage i, det var dejligt at få den af vejen igen, for det gjorde ondt at gå og se på at den bare stod tom hjemme i stuen.
Vi var også en tur på kirkegården hvor vi skulle mødes med Mette, Benjamin og Sebastian. Benjamin og Sebastian (Malenes 2 nevøer) ville meget gerne prøve at se kisten som Malene ligger i, og dette fik vi lov til af graveren. Jeg forklarede dem at hvis de skulle give faster et farvel kys så skulle de kysse kisten i den ende ind mod væggen, for der ligger faster med hovedet. Benjamin gav kisten et stort smækkys, men Sebastian havde ikke lige mod på det. Vi stod derinde i ca. 10 min. hvor drengene fik lov til at gå lidt rundt og kikke på kisten, og lidt efter blev vi enige om at nus skulle Malene have lov til at sove videre.