År 2009 året hvor Malene døde

Maj 2009
Malene fik idag en rigtig dårlig meddelelse, Lægerne havde efter nogle prøver fra det venstre øje fundet nogle kræft celler i øjenhuleslimhinderne. Lægerne fortalte hende at de havde sat tid af til en operation den 20. maj.
Malene er i voldsom vildrede efter lægen var gået igen, for han gav hende 2 forskellige muligheder for operationer.

Den 1. mulighed – For at være 100% sikker på at få fjernet alle kræft cellerne skulle øjenhuleslimhinde fjernes, det betyder at man samtidig må fjerne øjenlåg samt øjenvipper, og hun ville komme til at gå rundt med et sammensyet øje, uden mulighed for, at på noget tidspunkt at få en øjeprotege.

Den 2. mulighed – Der fjerner man slimhinden i det nære omkreds af hvor kræftcellerne er fundet, det giver mulighed for at få indsat en øjeprotege når øjehulen er helet men man kan dog ikke være sikker på, at man får fjernet alle kræftcellerne – så man må med jævne mellemrum tage en prøve fra slimhinden for at sikre at der ikke er kommet nye kræftceller.

Den 15. maj
Malene tog i dag den beslutning om hvilken en af de 2 muligheder hun ville foretrække, og hun valgte nr. 2, denne beslutning var øjenlægen ikke helt uenig med hende i.
Operationen gik godt, og Malene fik det nogenlunde godt igen.

Følgende indlæg har Malene indtalt på en diktafon, og jeg har skrevet det ind på hjemmesiden efter hendes egene ord.

Den 15. juli
I dag var jeg nede til PET Ct scanning. øv hvor var det besværglig. Efter man har drukket den liter kontrast væske så skal man efter 15 min. gå ud og tisse. Men da de skulle engangkatalyserer mig pga. at min blære stadig er dårlig, og jeg skulle gøre det i en kateter pose – idet jeg også skulle måle hvor meget jeg tissede og hvor meget jeg drak – så var det virkelig besværligt.

Den 16. juli
Nå så kom der svar på scanningen. Og der var en byld igen sammen sted som den anden havde været. Så jeg skal i narkose i morgen og ha´tømt den ud. Håber godt nok at det er slut her after. Jeg skulle også tage en urinprøve fra. O gæt lige om det er besværgligt med et kateter som skal være så steril som muligt og så skulle tisse ned i sådan et lille bægre. Bærret skal jo også rent for alt andet ind urin. Ellers kan man ikke regne med at bakterierne stammer fra irunen eller andet sted fra. Og det er godt også svært når man har så dårligt mave at det bare render ud med vand bagfra hele tiden.

Den 20 juli
Jeg har idag fået lagt et cvk i halsen da man efterhånden ikke kan ligge flere venflon i armen da den skulle udskiftes hver dag. Dette blev gjort af en narkoselæge med lidt lokalbedøvelse.
I dag er det første gang jeg får, det de kalder Super kost. Det er noget ekstra lækkert mad man kan bestille hvis man ikke spiser så meget. Men det er kun 30 patienter af gangen der kan få det.
I dag fik jeg Pasta Karbonade og det smagte faktisk rigtigt godt! så måske kan jeg få lidt ned. Det håber jeg i hvert fald.

Den 21. juli
I dag har de taget det sidste Antibiotika fra mig. Så ville de tage blod dyrkning fra 3 gange uvilkårlig af hinanden. Så vil de se om de kan blive på hvad der sker. Desuden skal jeg igen til PET Ct Scanning, men ved ikke hvornår… Her først på aftenen har jeg selvfølgelig så fået feber. Så jeg har ikke lyst til at spise noget. Jeg har kun fået en smule Taco Chips med vidt avocado i dag.
Jeg har det rigtig dårligt lige nu, og jeg har stadig meget tyndskid og det er snart ved at drive mig til vanvid.

Den 22. juli
Jeg har haft det rigtigt og har bare sovet. Klokken er lidt over otte og jeg skal først ha´mit første måltid. Jeg sveder og fryser på skift og jeg har stadig rigtig tynd mave. Jeg har været i Ct. scanning. Men ikke i den hvor man skal drikke en masse kontrast – heldigvis.
I dag fik jeg sprøjtet kontrast ind i årene. Så blev det meget varmt i hele kroppen. Jeg er meget ked af det i dag. Alting føles så trist og ligegyldigt. Jeg føler mig helt alene i verden. O meget ensom. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre af det hele…. Det gør ondt og jeg har lyst til at græde.

Den 23. juli
I dag går det heldigvis en del bedre ind det gjorde i går. Jeg nåede i bad allerede kl. 10 og hold da op hvor jeg trængte til det. Jeg havde kun akkurat energi til at få klat vasket mig over håndvasken i går. Jeg fik også spist mad til frokost. Godt nok havregrød.

Den 24. juli
I dag skulle jeg i narkose og ha´taget en prøve fra min lever samt en prøve fra venstre side helt nede ved skede åbningen og helt tæt på endetarmen.
På oversiden af min lever havde Ct scanningen vist at jeg har nogle pletter som muligvis kunne være noget betændelse. Det var i venstre side, samme side som min abses lå. Men de kunne ikke med sikkerhed sige at der var en abses igen. Så denne prøve var for at finde ud af med sikkerhed hvad det var. Jeg sov hele dagen, men nåede lige at blive frisk til de gamle kom til i aften.

Den 27. juli
Puh…. Jeg har det godt nok ringe i dag. Og der skulle også tages en urin prøve fra hvilket der jo er temmelig besværligt med dårlig mave og alt det der. Men der skulle også tages 3 afførings prøver fra i dag. det er virkeligt røv sygt når man har det så dårligt. Gid de havde noget medicin man kunne få når man har det skidt så man bare kunne sove sig igennem det. I stedet kommer de hele tiden ind og skal alt muligt. Jeg ved godt de gør det af god mening, men det er virkeligt irriterende. Og jeg ville virkeligt ønske at de ville lade mig være i fred.

Den 29. juli
At tale om at ha´det dårligt…..
I nat måtte jeg bede om at få en kold klud til at ligge på min pande. Så gik det lidt bedre. Men lige fra jeg vågnede og resten af dagen kunne jeg hverken sidde op eller drikke og spise noget. Bare tanken om at få noget godt i munden fik mig til at kaste op. Så alt mit sædvanlige medicin fik jeg flydende igennem drop. Så fik jeg det ligesom lidt bedre. Jeg  kunne i hvert fald drikke lidt sodavan sidst på eftermiddagen/aftenen. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har haft det så skidt. Og jeg ville ikke ønske det for min værste fjende….

Den 30. juli
I dag til stuegang fik jeg at vide at der nok skulle lægges et kateter som skulle ligge der nogle dage pga. der var fundet  bakterier i min urin og desuden har det nogle af dagene været lidt grumset. Derfor bliver de åbenbart nød til at skylle min blære hver dag. Jeg blev for resten også sat i noget penicillin pga. de bakterier i urinen. Ellers har jeg stadig ikke fået nogle svar på hvad der er i min lever og i min venstre side af min mave.

Malene døde i august måned 2009
læs hvordan hun selv planlagde sin sidste vilje.