År 2008

Februar 2008
Malene har nu fået så ondt i det ene øje så lægerne var nødt til af finde en løsning på det. Lægerne på Rigshospitalet besluttede at en af deres egen øjenlæge skulle tage med Malene over til sygehuset i England for at se om de ikke i fællesskab kunne finde en løsning på smerterne. Malene og øjenlægen tog af sted sidst i februar. I fællesskab fandt øjenlægerne ud af, at bag det ene øje havde Malene celleforandringer. øjnelægerne lagde en plan for hvad der skulle ske med Malene og Malene og lægen tog tilbage til Danmark igen.

Marts 2008
Først i marts måned havde man taget så mange prøver af Malenes dårlige øje, så man var klar til at fjerne øjet og give hende en midlertidig protese.

Maj 2008
Midt i maj var Malene indlagt på Rigshospitalet med henblik på, at man skulle tilpasse et nyt glasøje. Operationen gik godt, og Malene syntes det var dejlig at hun ikke havde ondt i øje mere.
Sidst i maj måned, blev Malene sendt til Århus kommune hospital for at få en ny hornhinde i det sidste øje hun havde. Dette hjalp i en kort periode så Malene kunne se skygger. men efter et par måneder kunne hun ikke se igen.
Malene boede stadig på blidinstituttet, og var blevet meget glad for det da hun lærte rigtigt meget, så hun kunne begå sig i hverdagen.

September 2008
Nu begyndte Malene at klage over den hofte som hun ikke har fået udskiftet. Man tog igen nogle prøver, og fandt ud af, at alt den medicin hun havde fået gennem tiden var gået i hendes knogler og ødelagt hendes hofter.
Efter nogle uger fik hun en ny hofte, og rimeligt hurtig lærte hun at gå rundt, selv om hun var blevet blind.

November 2008
Malene blev atter engang indlagt på Rigshospitalet, hun havde fået meget ondt i det øje hvor hun havde fået et glasøje. Lægerne fandt ud af, at der var gået noget infektion bag øjet, og hun skulle igen opereres. Operationen gik godt, men hun skulle blive på hospitalet til observation for videre infektion.
Den 20 november udskrev Malene sig selv da hun ville være der hjemme da hun fyldte 30 år samme dag. Hele dagen nød Malene at blive fejret sammen med alle sin venner og familie, for hun sagde hun vidste jo ikke om hun nået at holde en fødselsdag til. Dagen efter tog Malene tilbage til sygehuset for at blive indlagt igen.

Følg med i hvordan det gik med Malene i 2009
Malene døde den 17. august 2009